Česta pitanja i odgovori

  • Važan korak u Vašoj pripremi za zahvat je pronaći kvalificiranog liječnika kojem vjerujete te koji će Vas moći provesti kroz tretman te savjetovati da li je Aquamid® pravo estetsko rješenje za Vas.  Neki će liječnici, ukoliko je dostupno, podijeliti s Vama fotografije drugih pacijenta prije i poslije tretmana Aquamidom.
  • Na konzultacijama s liječnikom morate dati sve istinite medicinske informacije koje su jako važne u odluci o pristupanju tretmanu. Informirajte liječnika jeste li nedavno imali herpes na usnama ili neku vrstu osipa. Ako jeste tada se tretman Aquamidom treba malo odgoditi. Aquamid se ne aplicira  ukoliko ste trudni ili dojite.
  • Aquamid® se ne smije aplicirati u isto područje gdje je prethodno apliciran neki drugi trajni filler. Ako imate apliciran resorptivni filler u istom području, tada treba pričekati dok se isti u potpunosti ne resorbira.  Konzultirajte svog liječnika koji je prethodno injektirao resorptivni filler koliko je dugo potrebno da se taj filler resorbira odn.nestane iz tkiva.
  • Pitajte svog liječnika što sve trebate izblegavati nakon tretmana- Vaš liječnik će Vam dati detaljne upute kao npr.da trebate izbjegavati dodirivati tretirano područje minimalno 6 sati te izbjegavati korištenje bilo koje kozmetike na tretiranom području barem 24h nakon aplikacije.
  • Ne plivajte i ne provodite naporne vježbe unutar tri dana iza tretmana . Ne provodite kozmetičke i medicinske procedure poput abrazije kože ili pilinga unutar šest mjeseci nakon tretmana.  Četiri tjedna iza tretmana izbjegavajte ekstremnu vrućinu, ekstremnu hladnoću, saunu, solarij, direktnu izloženost jakom suncu. Ne koristite aspirin ili slične lijekove prije ili ubrzo nakon tretmana. To povećava rizik krvarenja i posljedično stvaranja otekline tkiva u tretiranom području. Ukoliko ste imali tretman povećanja usana, izbjegavajte ljubljenje prvih 24 sata.
  • Aquamid® je netoksičan i nealergeni filler. Ipak, kao i kod drugih fillera može doći do oticanja i crvenila oko tretiranog područja. To je normalan privremeni odgovor tijela koji će se povući unutar nekoliko sati ili par dana najdulje.  U rijetkim slučajevima može doći do lokalne infekcije koja zahtjeva primjenu antibiotika. Ako osjetite bolnost, oticanje, vrućinu, peckanje ili trnce na mjestu primjene fillera i nakon par dana iza primjene, to može upućivati na infekciju stoga se morate javiti isključivo liječniku koji je injektirao Aquamid. 
PROČITAJTE VIŠE

O Aquamid® Injektibilnom implantatu

Aquamid® je injektibilni implantat odn.filler za meka tkiva koji prirodno integrira s tjelesnim tkivom.  Biokompatibilan je, nealergeni, neresorptivni hydrogel koji se sastoji od 97.5% vode i  2.5% ukriženog poliakrilamida.

Aquamid hydrogel je homogeny i ne sadrži mikročestice.  Iz tog razloga Aquamid ne izaziva otvrdnuće tkiva ili stvaranje granuloma.

Aquamid omogućava izmjenu tekućina s okolnim stanicama oponašajući funkciju prirodnog tkiva. Zadržava oblik i ne migrira u okolno mjesto van injektiranog područja. Hidrogel u potpunosti integrira s tkivom , prati njegovo kretanje te se stoga ne može razaznati od  prirodnog tkiva bilo dodirom ili osjetom.

Aquamid je posebno pogodan za nadoknadu volumena koji se starenjem izgubio ili za dodavanje volumena gdje je potrebno za postizanje harmoničnih i izazovnih kontura lica.

Aquamid daje prirodan izgled i osjećaj.

PROČITAJTE VIŠE

S hijaluronskom kiselinom i kolagenskim fillerima estetski rezultat nakon primjene primjerice kod korigiranja bora obično traje od 3 do 12 mjeseci. Kako je svojstvo Aquamida da se ne resorbira, estetski rezultat traje godinama bez potrebe za ponavljanjem tretmana.

Postoje filleri čija je trajnost dulja od godinu dana međutim u njihovom su sastavu mikročestice koje djeluju iritirajuće na tkivo u koje su aplicirani. Reakcija okolnog tkiva kod takvih filera je kronična upala koja rezultira povećanim volumenom. Takva reakcija može izazvati otvrdnuće tkiva i formiranje granuloma, a kako se učinak oslanja na reakciju stranog tijela , estetski rezultat i trajnost su nepredvidivi.

Aquamid je u potpunosti homogen (bez čestica), stoga ne izaziva reakciju stranog tijela, otvrdnjavanje tkiva ili formiranje granuloma. 

PROČITAJTE VIŠE

Aquamid se aplicira u sloj tkiva odmah ispod kože tankom sterilnom iglom od 27G. Ne postoji potreba za alergijskim testiranjem. Uobičajeno je da liječnici prije tretmana apliciraju lokalni anestetik a cijeli tretman obično traje oko 30 min. Pacijent se normalnim aktivnostima vraća odmah nakon tretmana, pridržavajući se uputa liječnika koji je aplicirao Aquamid.

PROČITAJTE VIŠE

Rezultati su trenutni, predvidivi i prirodnog izgleda. Kako je Aquamid® homogeny i ne sadrži mikročestice, njegov efekt fillera ovisi o implantiranoj količini volumena. Potpuni efekt je odmah uočljiv.

PROČITAJTE VIŠE

Kliničke studije su pokazale visoko zadovoljstvo pacijenata godinama iza tretmana. Kliničke studije provedene u 6 Europskih zamalja pokazale su zadovoljstvo u preko 90% pacijenata 5 godina nakon tretiranja Aquamidom.

Kontinuiran gubitak masnog tkiva lica dio je prirodnog procesa starenja stoga će s godinama doći do potrebe za dopunom Aquamida. Dakle trajnost estetskog rezultata tretmana ovisi o individualnom procesu starenja svakog od pacijenata .

Kako Aquamid kompletno integrira s okolnim tkivom i pokreće se nesmetano s kožom, izgled ostaje potpuno prirodan.

PROČITAJTE VIŠE

Kao kod svih drugih injektibilnih fillera postoji manji rizik umjerene iritacije, crvenila, otvrdnuća ili prolaznog oticanja na mjestu aplikacije. Uobičajeno je da se takve reakcije povuku u par dana.

U rijetkim slučajevima može doći do infekcije. Jedan od simptoma mogu biti trnci na tretiranom području. Ako se sumnja na infekciju treba odmah kontaktirati liječnika koji je injektirao Aquamid. Preporučena je primjena antibiotika širokog spektra ( steroidi i NSAID –nesteroidni protuupalni lijekovi se NEsmiju nikada primjenjivati  jer isti mogu ozbiljno pogoršati simptome suzbijajući obrambene mehanizme tijela).

PROČITAJTE VIŠE

Aquamid® se NE SMIJE koristiti na mjestu gdje je prethodno apliciran bilo koji resorptivni filler  dok se isti ne resorbira u potpunosti a to znači minimalno 6 mjeseci. Liječnik koji je aplicirao resorptivni filler dat će Vam informaciju koje je maksimalno vrijeme njegove razgradnje. Aquamid se NE SMIJE aplicirati na mjesto gdje je prethodno apliciran trajni filler druge vrste odn.drugog proizvođača.

PROČITAJTE VIŠE

“Poliakrilamid” je naziv za veliku grupu tvari koje sadrže iste temeljne materijale za sintezu, ali imaju različite karakteristike. Poliakrilamidi mogu značajno varirati u svojim svojstvima i stoga nisu identični. Aquamid je proizveden u Danskoj na temelju patentirane tehnologije umrežavanja.

Contura je imala opsežno istraživanje u pronalasku molekularne strukture gela namijenjenog upravo povećavanju volumena mekih tkiva.

Aquamid® sadrži najveći postotak vode  – 97.5%  i suhe supstance – 2.5% –manje od bilo kojeg drugog poliakrilamidnog hidrogela.

To znači da Aquamid®:

  • Jest visoko biokompatibilan
  • Puna integracija s tijelom moguća zahvaljujući njegovoj karakteristici maksimalne izmjene vode s okolnim tkivom
  • Može se injektirati s vrlo tankom iglom (27G) što minimizira bolnost i neugodu.
PROČITAJTE VIŠE

Novi se tretman može ponoviti minimalno nakon 2 tjedna dok se i najmanje oteknuće u potpunosti ne povuće. Ne postoji maksimalni period nakon kojeg se može ponoviti tretman.

PROČITAJTE VIŠE

Trebali biste izbjegavati laser, peeling, dermoabraziju ili slično,pigmentacijske ili estetske tretmane na mjestu tretiranja unutar 6 mjeseci od tretmana Aquamidom.

PROČITAJTE VIŠE

Aquamid je nalik prirodnom tkivu te ga prati u pokretanju u bilo kojem smjeru. Ne spriječava bilo koje remodeliranje koje bi Vam plastični kirurg preporučio.

PROČITAJTE VIŠE

Isprva se Aquamid može odstraniti aspiracijom kroz mali rez odn. širi ubod. S vremenom Aquamid integrira s okolnim tkivom te ga se može odstraniti procedurom sličnom liposukciji. Hidrogel se ne može ukloniti u potpunosti , no estetski rezultat se može promijeniti ako je potrebno.

PROČITAJTE VIŠE

Više od  10 kliničkih studija provedeno je u Evropi, Australiji, Aziji i Latinskoj Americi. Mnoge su publicirane u vodećim medicinskim časopisima.

Do danas je aplicirano  više od 400,000 injekcija diljem svijeta.

PROČITAJTE VIŠE

Aquamid® se proizvodi u Danskoj u skladu s europskom direktivom za medicinske proizvode.

PROČITAJTE VIŠE
 
Rozi Step Drogerija

čarape za vene · trbušni pojasevi i steznici · ortoze za zglobove i kralježnicu · ortopedski i sportski ulošci · anatomska obuća · pomagala za dojku · njega majke i djeteta · Tempur madraci i jastuci · pilates, fitness i rehabilitacija rekviziti · zdravlje u kući · pomagala za kretanje

Rozi Step Medical

medicinski tretman kože ·
moderno zbrinjavanje rana
trajni filler · tretiranje ožiljaka
Post OP grudnjaci i steznici

Rozi Step Kontakt

trgovina i proizvodnja medicinskih pomagala
Maloprodaja: 01 455 2253
Veleprodaja: 01 244 2051
E-mail: rozi-step@rozi-step.hr