Ljepota je u zdravlju.Roba i cijene informativna su ponuda naše trgovine.

Sve informacije o cijenama i robi u našoj maloprodaji možete dobiti na broj telefona 01/455 22 53 u radnom vremenu od 8 - 20h.

Informacije za ljekarne, specijalizirane prodavaonice i poliklinike možete dobiti na broj telefona 01/2442-051 u radnom vremenu od 8 - 15h

Kronične rane


Koncept liječenja rana

Što je to priprema rane?

Priprema rane je novi način razmišljanja koji postavlja kliničke osnove za tretman kronične rane. Priprema rane je organizirana ispravna medicinska praksa i procedura gdje se koristi holistički (sveobuhvatni) pristup pri ocjeni postojećih barijera procesu cijeljenja i njihovu uklanjanju. Tek uklanjanje tih barijera omogućava normalan napredak cijeljenju rane.

Priprema rane je osnovni element za priskrbljivanje maksimalnih učinaka od proizvoda za njegu rane koji su danas dostupni. Čak i tehnološki sofisticirane obloge mogu biti manje efikasne u rani koja nije dovoljno pripremljena. Najviši cilj je postizanje stabilne rane, karakterizirane dobrom prokrvljenošću njena dna s minimalnim eksudatom (lučenjem). Priprema rane je prvi korak prema krajnjoj točki, koja olakšava zbrinjavanje rane proizvodima kao što su otopine koje rade debridment, oblozi koji smanjuju bakterijsko opterećenje i zbrinjavanjavaju izlučevine kao završni koraci.

Zašto je važna priprema rane?

Koncept pripreme rane ima pozitivan utjecaj na način na koji se kronična rana zbrinjava. Taj koncept se bazira na aktualnoj praksi, s ciljem dobrobiti pacijenta.

Velike barijere koje se moraju nadići kako bi postigli optimalno zatvaranje kronične rane su nekrotični rubovi, bakterijska neravnoteža i pretjerana količina eksudata.

Snaga nanokristala srebra i učinkovitost kod MRSA

Zdravi ljudi često uzimaju zdravo za gotovo svoje zdravlje, međutim nitko od nas nije imun na iznenadne bolesti i ozljede koje mogu rezultirati kroničnim ili akutnim ranama. Takve rane su često komplicirane za tretiranje.

Fiziološki proces cijeljenja obično teče glatko, no zbog bakterijske infekcije se taj prirodan tok zaustavlja. Postoji određen broj mogućnosti kako prevenirati i tretirati infekciju. Kod tretiranja infekcije može biti prepisan oralni antibiotik. Lokalno se rana može tretirati antiseptičkim i antibakterijskim preparatima. Na tržištu postoje antimikrobne otopine, oblozi i kreme.

Dezinfekcijska svojstva srebra su poznata još iz vremena antičkih Grka i Rimljana, koristili su srebrne novčiće kako bi vodu održali svježom i čistom. U 19.stoljeću opstetričar dr.Kredej je primjenjivao 1%-tnu otopinu srebro-nitrata za oči novorođenčadi kao prevenciju bakterijske infekcije u obliku kapi. Zahvaljujući širokoj primjeni penicilina za vrijeme 2 svj. rata srebro je izgubilo na popularnosti kao antiseptik. NASA se još uvijek oslanja na svojstva srebra u prevenciji kontaminacije vode za piće u svemirskim letjelicama.

S Acticoat absorbent oblogom Smith&Nephew je značajno unaprijedio tehnologiju srebra nudeći ga u obliku nanokristala za pokrivanje rane. Učinak obloge se bazira na otpuštanju iona srebra koji ne samo da uništavaju DNA, proteine i enzime bakterije već blokiraju disanje stanice. Tisućama godina srebro je bilo prihvaćeno oruđe u borbi protiv bakterijske infekcije. Zahvaljujući specifičnom obliku srebra unutar Acticoat absorbent obloge, postižu se klinički učinkovite visoke koncetracije koje su sposobne pružiti antimikrobno djelovanje u rani. Kontrola infekcije je postala lakša, brža i učinkovitija. Troslojna obloga se može primijeniti na kronično kolonizirane rane te preventivno na rane visokog rizika infekcije.

Pacijenti s akutnim i kroničnim ranama koje ne cijele velik su izazov svim profilima medicinskog osoblja u svijetu. Tretiranje visoko inficiranih rana posebno je težak zadatak. Pacijenti s takvim ranama su često tretirani godinama, kod nas nažalost često s istim oblozima. Izabrani doktor ne bi trebao nastaviti propisivati istu vrstu pokrivala za rane ako unutar jednog mjeseca ne dolazi do kliničkog poboljšanja rane što je regulirano novim pravilnikom. Korištenjem nanokristalnog srebra i iz iskustva s terena možemo zaključiti da možemo znatno smanjiti trajanje liječenja i ubrzati proces cijeljenja akutnih i kroničnih rana.

Doznali ste koliko je učinkovito antibakterijsko djelovanje nanokristala srebra iz Acticoat absorbent obloga, ali nameće se pitanje da li se može jednako dobro obračunati s MRSA-om.

Da li smo konačno našli odgovor na pošast MRSA-e u nanokristalima srebra?

Infekcija MRSA-om je postala rastući problem, primjerice u Engleskoj je provedeno istraživanje koje je pokazalo da je učestalost MRSA-e porasla za 550% u razdoblju od samo 5 godina.

Acticoat absorbent je podvrgnut paralelnom istraživanju kakvom se podvrgavaju antibiotici. Tijekom faze testiranja Acticoat absorbent je apliciran u otopinu kolonije MRSA na 1h, 1 dan ,2 dana i 3 dana zasebno. Dobiveni rezultati su pokazali da već nakon 1 sata primjene su sve bakterije uništene. Na gornjoj strani membrane nije bilo znakova infekcije MRSA-om. Acticoat absorbent kreira aktivnu barijeru protiv MRSA-e i pokazuje iznimne sposobnosti protiv MRSA-e. U 95% slučajeva postignuta je gotovo apsolutna kontrola nad blokiranjem prijelaza bakterija što je odlična metoda zašite širenja MRSA-e na druge osobe koje dolaze u kontakt s pacijentom, osoblje pri transportu između bolnica,med.osoblja i rodbine. To je samo jedan dobar razlog od mnogih.

Kronične raneSmith&Nephew je engleski proizvođač koji izrađuje obloge od 1825, njihov oblog korišten je i za vrijeme prvog svjetskog rata.

Proizvodnju nastavljaju u 1930-1940

U 21. stoljeću smith&nephew je globalno rasprostranjena vodeća kompanija, a mi smo njeni ponosni zastupnici.

O predanosti te kompanije da konstantno negdje u svijetu pomažu poboljšati kvalitetu nečijeg života govori i njihov slogan:

Mi u Smith & Nephew-u vjerujemo da nitko ne bi smio živjeti s ranom i jednu minutu dulje nego što je potrebno.

Kronične rane

naručite poštom

UVJETI I CIJENE DOSTAVE
Cijena dostave 31,25 kn za narudžbe do 500,00 kn.
Za narudžbe veće od 500,00 kn dostava je besplatna.

ROZI STEP d.o.o. Zagreb
za trgovinu i proizvodnju medicinskih pomagala

Kako nas pronaći?

MALOPRODAJA:
Jakova Gotovca 1, Zagreb
(prolaz Vlaška 121 u blizini Petrove bolnice)
tel/fax: 01/455-22-53
​mob: 091/350-6666
Pon - Pet: 8-20h
Sub: 8-14h

VELEPRODAJA:
Jurkovićeva 21, Zagreb
tel: 01/2442-051, fax: 01/2442-052
Rozi step

PODRUŽNICA u Bjelovaru:
A.K.Miošića 32, Bjelovar
tel: 043/220-551
Ponedjeljak - petak: 8-16h

MAILING LISTA

Upišite email adresu na koju želite primati informacije o novostima u ponudi i akcijama


NOVOSTI I SAVJETI

- Spinomed terapija osteoporoze
Spinomed terapija osteoporoze