Ljepota je u zdravlju.Roba i cijene informativna su ponuda naše trgovine.

Sve informacije o cijenama i robi u našoj maloprodaji možete dobiti na broj telefona 01/455 22 53 u radnom vremenu od 8 - 20h.

Informacije za ljekarne, specijalizirane prodavaonice i poliklinike možete dobiti na broj telefona 01/2442-051 u radnom vremenu od 8 - 15h

Limfedem


Limfedem

Što je to lifedem?
- Lifedem je oticanje ruke, noge, dojke ili bilo kojeg drugog dijela tijela gdje se nakuplja neuobičajena količina tekućina u tkivu. Tekućina iz tkiva se obično drenira i limfne putove koje su smještene u blizini krvnih žila. Ta tekućina se zove limfa. Limfne žilice nose limfu do limfnih čvorova, gdje čestice poput bakterija ili drugih potencijalno opasnih se filtriraju i uništavaju.

Ovaj sistem pomaže braniti organizam od infekcije. Limfa se vraća u krv. Limfni čvorovi smješteni su po čitavom tijelu, uključujući pazuhe, prepone, trbuh, prsa i vrat. Tijekom liječenja raka dojke, limfni čvorovi mogu biti odstranjeni iz pazuha, prsnog područja kirurški ili biti oštećeni radioterapijom. To može stopirati slobodan tok limfe i može prouzročiti nakupljanje limfne tekućine koju je teško kontrolirati. Limfedem se može razviti u mjesecima čak i godinama nakon operacije raka dojke. Limfedem se obično razvija postepeno. Limfedem nije isto što i oteklina i bol u području dojke, pazuha ili ruke koja se osjeća odmah nakon operacije dojke ili pazuhe.

Znakovi, simptomi i dijagnoza

Koji su znakovi limfnog edema?
- Osjećaj težine, zategnutosti, pritiska u ruci ili dojci, oticanje ruke, dojke ili ruke, nelagoda i svrbež ruke, šake . Koža se može osjećati toplijom nego inače. Neki od ovih ranih znakova može doći i proći. Ako primjetite neki od ovih znakova ne znači da će se limfedem nužno razviti, ali početi s adekvatnim liječenjem na vrijeme može pomoći. Znakovi poput posljedica operacije ili radioterapije koji uključuju ograničen opseg pokreta, smanjenu snagu mišića, promjene u osjetu, škakljanje u ruci ili prstima ne smiju se zamijeniti simptomima limfedema.

Kako se limfedem tretira?
- Ne postoji lijek za limfedem, ali se može obuzdati adekvatnom njegom. Ciljevi tretmana su smanjiti i kontrolirati oticanje te poboljšati opseg pokreta u zahvaćenoj regiji. Preporučeni tretmani ovise o stadiju limfedema i popisu simptoma. Neke od metoda se još uvijek testiraju. Konzultirajte se s vašim liječnikom i fizioterapeutom koji tretmani bi za Vas bili prikladni.

Informacije o različitim načinima tretiranja limfedema slijede:

Terapijska vježba – studije su pokazale da lagana vježba može lagano smanjiti simptome limfedema ruke pomažući limfi protok kroz žile.Vaš fizioterapeut će vas uputiti u način vježbanja

Elevacija – stručnjaci vjeruju da dizanje ruke podbočene na više jastuka može pomoći umanjiti simptome limfedema u ranijim fazama.

Kompresivni rukavi –to su uski elastični rukavi koji se nose na zahvaćenom području. Studije su pokazale da nošenje elastičnog kompresivnog rukava adekvatne veličine pomaže smanjiti oteklinu koja nastaje zbog limfedema. Nošenje kompresivnog rukava posebno se preporučuje nositi tijekom fizičkih aktivnosti, sporta, rada, putovanja. Poželjno je kombinirati s drugim tretmanima poput limfne drenaže. Veličinu rukava bi trabala odrediti za to stručna osoba te pokazati način apliciranja. Rukav se treba zamijeniti novim nakon što izgubi svoju elastičnost što je u prosjeku kod svakodnevnog cjelodnevnog nošenja nakon 6 mjeseci kod kvalitetnog rukava.

Kompresivni rukavi Kompresivni rukavi Kompresivni rukavi

naručite poštom

UVJETI I CIJENE DOSTAVE
Cijena dostave 31,25 kn za narudžbe do 500,00 kn.
Za narudžbe veće od 500,00 kn dostava je besplatna.

ROZI STEP d.o.o. Zagreb
za trgovinu i proizvodnju medicinskih pomagala

Kako nas pronaći?

MALOPRODAJA:
Jakova Gotovca 1, Zagreb
(prolaz Vlaška 121 u blizini Petrove bolnice)
tel/fax: 01/455-22-53
​mob: 091/350-6666
Pon - Pet: 8-20h
Sub: 8-14h

VELEPRODAJA:
Jurkovićeva 21, Zagreb
tel: 01/2442-051, fax: 01/2442-052
Rozi step

PODRUŽNICA u Bjelovaru:
A.K.Miošića 32, Bjelovar
tel: 043/220-551
Ponedjeljak - petak: 8-16h

MAILING LISTA

Upišite email adresu na koju želite primati informacije o novostima u ponudi i akcijama


NOVOSTI I SAVJETI

- Spinomed terapija osteoporoze
Spinomed terapija osteoporoze


Važne napomene

Opisi bolesti i načina liječenja i tretmana namijenjeni su isključivo informiranju i zdravstvenom prosvjećivanju opće populacije, i nipošto ne zamjenjuje liječničku dijagnozu. Za sve dodatne informacije vezane uz Vaše zdravlje obratite se svom liječniku.

Obavijest

o načinu podnošenja prigovora potrošača.
Sukladno čl. 8 st. 2. Zakona o zaštiti potrošača (Nar. nov. br. 79/07., 125/07. - isp., 79/09. i 89/09. - isp.) obavještavamo potrošače da prigovor na kvalitetu naših usluga mogu dostaviti u pisanom obliku na adresu:
ROZI STEP d.o.o., Jurkovićeva 21, Zagreb
ili na:
e-poštu: rozi-step@rozi-step.hr
fax: 01 2442 052
Odgovor na Vaš prigovor dat ćemo u pisanom obliku najkasnije 15 dana od dana primitka prigovora.
Molimo Vas da prilikom podnošenja prigovora osigurate sljedeće podatke o potrošaču: ime i prezime te adresa za dostavu odgovora.

Tražilica

Sniženje cijena

Sniženje anatomskih cipela

Visokokvalitetna moderno dizajnirana ženska anatomska obuća, nova kolekcija i obuća na popustu!

Udobnost nikada nije izgledala ovako lijepo.

Alegria anatomska obuća

Moj račun

 


NAPOMENA:
Informacije o brojnim zdravstvenim poremećajima i proizvodima nisu namijenjene dijagnosticiranju niti propisivanju terapije te ne mogu biti zamjena za stručnost, znanje, vještinu i procjenu farmaceuta i liječnika. Prije upotrebe pažljivo pročitati uputu o lijeku. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.


Rozi step d.o.o. za proizvodnju i trgovinu medicinskim pomagalima, Jurkovićeva 21, 10 000 Zagreb, MB:00727512, OIB:49802235217 upisano u sudski registar Trgovačkog suda u Zagrebu pod brojem MBS:080235514. Temeljni kapital iznosi 2.525.200,00 kn i uplaćen je u cijelosti. Član uprave društva: Adriana Pelko – direktor.
Maloprodaja 1 – J.Gotovca 1, Zagreb, 01/4552-253 * Maloprodaja 2 – A.K.Miošića 32, Bjelovar, 043/220-551
Hrvatska RSS: RSS 2.0