Ljepota je u zdravlju.Roba i cijene informativna su ponuda naše trgovine.

Sve informacije o cijenama i robi u našoj maloprodaji možete dobiti na broj telefona 01/455 22 53 u radnom vremenu od 8 - 20h.

Informacije za ljekarne, specijalizirane prodavaonice i poliklinike možete dobiti na broj telefona 01/2442-051 u radnom vremenu od 8 - 15h

Sigurnost i zdravlje bebe i mame

Rozi StepMama i bebaSigurnost i zdravlje bebe i mameJantarna ogrlica - pomoć kod izbijanja zubi

Jantarna ogrlica - pomoć kod izbijanja zubi

Što je JANTAR?
Jantar je fosilizirana smola, a ne kamen i kao takav je lagan za nošenje te je uz to i topao na dodir što ga čini još pogodnijim materijalom za korištenje u izradi nakita. Biljke su proizvele ovu vrstu smole prije 40 - 50 milijuna godina i koristile je za samo liječenje (kao sredstvo protiv virusa te za brže zarastanje rezova i oštećenja na deblima). Zahvaljujući njegovom fosiliziranom obliku ljekovita svojstva jantara su do današnjeg dana u potpunosti sačuvana zbog čega uživaju veliku popularnost među strukom i u svim slojevima populacije. U dodiru s kožom se oslobađaju njegova ljekovita svojstva. Poznat je po tome da povoljno utječe na imunološki sustav (posebno kod upala grla, uha i želuca) i zacjeljivanja rana, a još od starog vijeka koristi se kod infekcija dišnih putova.

Gdje u prirodi pronalazimo jantar?
Tijekom povijesti koristili su se različiti načini sakupljanja jantara. Najpopularniji od njih je sakupljanje komada jantara na obalama mora, a osobito nakon velikih oluja kada bi ih more izbacilo na površinu obale. Za naše se podneblje obala Baltičkog mora pokazala kao najbogatijim izvorom jantara te je upravo on korišten u izradi jantarnih ogrlica.

Da li su provedena kakva istraživanja o jantaru?
Da, mnoga! Rezultati su pokazali njegovo pozitivno djelovanje na imunitet te ublažavanje intenziteta boli. Nepovoljni utjecaji iz naše okoline blokiraju prirodni tok energije povezan s procesima u ljudskim stanicama. Ove blokade utječu na stanični metabolizam te uvelike oslabljuju imunološki sustav međutim pomoću prirodne energije jantara moguće je potaknuti obnavljanje metabolizma. Aktivni sastojak baltičkog jantara poznat je pod nazivom jantarna kiselina,a to je zapisao još Robert Koch, pionir moderne bakteriologije i dobitnik Nobelove nagrade (1886). On je potvrdio njen pozitivni utjecaj i otkrio da nema opasnosti od nagomilavanja jantarne kiseline u ljudskom organizmu.

Tko preporučuje korištenje jantara u terapijske svrhe?
Alopatska medicina prepoznala je jantarna pozitivna svojstva što je proširilo primjenu jantara po cijelom svijetu. U Austriji, Švicarskoj i Njemačkoj jantarna ogrlica se prodaje u lokalnim ljekarnama i drogerijama jer su tamošnji liječnici već duže upoznati s jantarnim umirujućim i povoljnim utjecajima na ljudsko tijelo.

JANTARNA OGRLICA ZA DJECU

Jantarna ogrlica iz naše ponude ručno je rađena u Litvi gdje su pri njenoj izradi imali prvenstveno na umu sigurnost Vašeg djeteta. Mogu je nositi sva djeca već od drugog mjeseca starosti uz nadzor roditelja. Jantarna ogrlica dolazi u različitim oblicima I bojama (od najsvjetlije žućkaste do gotovo potpuno tamne). Mogu je nositi djeca i odrasli.

Koje su prednosti jantarne ogrlice naspram sintetičkih lijekova?
Za razliku od gelova za desni ili sirupa za ublažavanje boli jantarna ogrlica je manje nametljivo sredstvo za umirivanje Vašeg djeteta koje ima simptome povezane s nicanjem zubi kao što su nedostatak apetita, želučani problemi, bolovi u uhu, temperatura i prehlada.

Kako djeluje jantarna ogrlica?
Ako se nosi oko vrata i u dodiru s golom kožom, djetetova tjelesna temperatura već od 36,6°C potiče povoljno djelovanje jantara.

Koji su savjeti za pravilno nošenje ogrlice?

  • prije stavljanja ogrlice na Vaše dijete, isperite je mlakom vodom 2 minute i pustite da se osuši na zraku (ne povlačiti ogrlicu brišući ručnikom ili krpom jer postoji mogućnost istezanja konca i stvaranja većeg razmaka među kuglicama jantara)
  • ne koristiti gruba kemijska sredstva na ogrlici (alkohol, aceton, medicinski benzin)
  • pazite da Vaše dijete ne žvače ogrlicu jer ogrlica funkcionira u dodiru s kožom i stoga ju je dovoljno nositi oko vrata
  • treba se koristiti pod nadzorom odraslih osoba kako uslijed kidanja ne bi došlo do gušenja djeteta

Što još treba znati?
Ogrlica se sastoji od niza jantarnih kuglica te je dizajnirana imajući na umu sigurnost Vašeg djeteta. Svaka kuglica zasebno je vezana čvorom stoga ako se i pokida neće se raspasti cijeli niz kuglica (otpast će samo jedna kuglica!!) no ogrlicu je pri nepravilnom korištenju i natezanju moguće potrgati.

Iako nije bilo zabilježenog događaja koji bi rezultirao povredom djeteta zbog nošenja jantarne ogrlice, uvijek postoji mogućnost da je Vaše dijete pokida i proguta oslobođenu kuglicu. Stoga, ukoliko dođe do ovako nemilog događaja, imajte na umu da je jantar NE toksičan prirodni proizvod.

Ako se Vaše dijete iz bilo kojeg razloga ne osjeća ugodno dok nosi ogrlicu što može pokazati na način da ju vuče ili pokušava staviti u usta molimo skinite djetetu ogrlicu s vrata.

Jantarna ogrlica - pomoć kod izbijanja zubi - Certifikat kvalitete i porijekla

naručite poštom

UVJETI I CIJENE DOSTAVE
Cijena dostave 31,25 kn za narudžbe do 500,00 kn.
Za narudžbe veće od 500,00 kn dostava je besplatna.

ROZI STEP d.o.o. Zagreb
za trgovinu i proizvodnju medicinskih pomagala

Kako nas pronaći?

MALOPRODAJA:
Jakova Gotovca 1, Zagreb
(prolaz Vlaška 121 u blizini Petrove bolnice)
tel/fax: 01/455-22-53
​mob: 091/350-6666
Pon - Pet: 8-20h
Sub: 8-14h

VELEPRODAJA:
Jurkovićeva 21, Zagreb
tel: 01/2442-051, fax: 01/2442-052
Rozi step

PODRUŽNICA u Bjelovaru:
A.K.Miošića 32, Bjelovar
tel: 043/220-551
Ponedjeljak - petak: 8-16h

MAILING LISTA

Upišite email adresu na koju želite primati informacije o novostima u ponudi i akcijama


NOVOSTI I SAVJETI

- Spinomed terapija osteoporoze
Spinomed terapija osteoporoze


Važne napomene

Opisi bolesti i načina liječenja i tretmana namijenjeni su isključivo informiranju i zdravstvenom prosvjećivanju opće populacije, i nipošto ne zamjenjuje liječničku dijagnozu. Za sve dodatne informacije vezane uz Vaše zdravlje obratite se svom liječniku.

Obavijest

o načinu podnošenja prigovora potrošača.
Sukladno čl. 8 st. 2. Zakona o zaštiti potrošača (Nar. nov. br. 79/07., 125/07. - isp., 79/09. i 89/09. - isp.) obavještavamo potrošače da prigovor na kvalitetu naših usluga mogu dostaviti u pisanom obliku na adresu:
ROZI STEP d.o.o., Jurkovićeva 21, Zagreb
ili na:
e-poštu: rozi-step@rozi-step.hr
fax: 01 2442 052
Odgovor na Vaš prigovor dat ćemo u pisanom obliku najkasnije 15 dana od dana primitka prigovora.
Molimo Vas da prilikom podnošenja prigovora osigurate sljedeće podatke o potrošaču: ime i prezime te adresa za dostavu odgovora.

Tražilica

Sniženje cijena

Sniženje anatomskih cipela

Visokokvalitetna moderno dizajnirana ženska anatomska obuća, nova kolekcija i obuća na popustu!

Udobnost nikada nije izgledala ovako lijepo.

Alegria anatomska obuća

Moj račun

 


NAPOMENA:
Informacije o brojnim zdravstvenim poremećajima i proizvodima nisu namijenjene dijagnosticiranju niti propisivanju terapije te ne mogu biti zamjena za stručnost, znanje, vještinu i procjenu farmaceuta i liječnika. Prije upotrebe pažljivo pročitati uputu o lijeku. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.


Rozi step d.o.o. za proizvodnju i trgovinu medicinskim pomagalima, Jurkovićeva 21, 10 000 Zagreb, MB:00727512, OIB:49802235217 upisano u sudski registar Trgovačkog suda u Zagrebu pod brojem MBS:080235514. Temeljni kapital iznosi 2.525.200,00 kn i uplaćen je u cijelosti. Član uprave društva: Adriana Pelko – direktor.
Maloprodaja 1 – J.Gotovca 1, Zagreb, 01/4552-253 * Maloprodaja 2 – A.K.Miošića 32, Bjelovar, 043/220-551
Hrvatska RSS: RSS 2.0